Mire kínál megoldást az öntözőrendszer?

Bár az esetek döntő többségében a kerttulajdonos egy bizonyos problémájára keres megoldást, mégis az öntözőrendszer ennél sokkal összetettebb, és sokkal több problémára is hasznos válasszá válik, amik természetesen majd csak a későbbiekben jelennek meg plusz felismerésként az öntözőrendszer használójánál.

Ahogyan múlnak az évek és változnak a trendek, úgy változik az is, hogy miért is vásárolnak a kertekbe automata öntözőrendszer. A korábbi időkben legfőképpen azért, mert egy luxuscikk volt. Hozzátartozott a nem mindenkinek megengedhető prémium termékekhez, amelyek a fényűzés érzését keltették a tulajdonosában és a környezetében. Ebben az időszakban volt csak igazán prosperáló öntözőrendszer telepítőnek lenni. Majd ahogyan polgáriasodott, úgy a kényelem volt a legfontosabb szempont, amiért megvásárolták ezt a berendezést. Valamivel később a spórolás a vízzel, és végül ma az időmegtakarítás az, ami miatt a legtöbben szeretnék az öntözőrendszert a kertjükben látni.

Egy fontos közös nevező fellelhető az összes szempont alapjaként. Mindenki szeretne valamilyen formában csökkenteni a terhén, azonban senki nem szeretné, ha a kertje tönkremenne, vagy igénytelen lenne! Tehát a közös nevező a szép kert igénye és a környezet esztétikájának, egészségének a szeretete.

öntözőrendszer

Jól megfigyelhető, hogy azokban a kertek ahol van működő öntözőrendszer egyöntetűen szépek. Az állandó öntözés hatására egységesen egészséges és szép növények hatása mindenki számára kiemeli a többi kert közül ezeket. Tudható az is, hogy akinek ilyen van, az nem tölt el – számára feleslegesen – órákat a locsolással, hanem kedvére fordítja azt az időt és energiát másra. Mivel az öntözőrendszer professzionálisan az öntözővíz hatékony felhasználására lett kifejlesztve, ezért még a legtakarékosabb módon is végzi el mindezt. Sőt, nem csak a vezetékes vízre, de kútra és ciszternára, valamint akár tóra vagy patak vizére is ráköthető a megfelelő műszaki berendezések kiegészítésével.

Érdekességképpen megjegyzem, hogy felmerültek már olyan extrém szempontok is, mint az egészség. Mivel a porlasztott permetszerű víz képes a napi szinten összegyűlt port és polleneket erősen csökkenteni a kertben, valamit párásabb levegőjű mikroklímát teremteni, ami jótékony hatással bírhat. De volt már rá példa, hogy tetőszerkezet hűtésére alkalmazták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük