A krémméz elkészítési folyamata

A krém méz az egyik legkedveltebb termék a piacon. A méhpempő fogyasztás is egyre magasabb ennek a terméknek köszönhetően, ugyanis abban az esetben, ha olyan krém mézet vásárolunk, amelyben maga a méhpempő is megtalálható, azonnal érezhetjük annak jótékony hatását is. A krém mézet a szakemberek a követező képen készítik: Miután a mézet összegyűjtötték egy nagyobb edénybe, felmelegítik egy bizonyos hőfokra, majd többször átszűrik. A folyamat közben egy úgynevezett oltómézzel keverik össze. A keverés közben bele teszik a méhpempőt is a megfelelő mennyiségben, közben tovább keverik. Ennek köszönhetően a méz megkezdi a ki kristályosodást. Mivel a folyamat közben is folytatják a szakemberek a keverést, ami általában öt napig tart, a keverő lapátok összezúzzák a kristályokat. Ennek köszönhetően pedig szépen lassan kialakul a krémes állag. Ez egy olyan plusz dolog a termékben, amely még tökéletesebbé teszi a folyamatot. A végén pedig az elkészült krém mézet az üvegekbe töltik, hogy a boltok polcaira kerülhessen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.